Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg biezpiena
  • 150 g gaišo rozīņu
  • 150 g tumšo rozīņu
  • 200 g dažādu augļu sukāžu
  • 2 citroni
  • 4 olas
  • 200 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 200 g saldā krējuma
  • Pagatavošana:

    Izkausē sviestu un pievieno cukuru. Maisa līdz tas izkusis. Pievieno biezpienu un turpina masu karsēt. Pievieno olas, rozīnes un sukādes, piespiež citronu sulu un pierīvē citrona miziņu. Turpina nepārtraukti maisīt, līdz masa sāk vārīties (nevārīt!). Ņem trauku nost no uguns un atdzesē, ik pa brīdim masu apmaisot. Kad tā atdzisusi, pievieno saputotu krējumu. Caurdurī ieliek noplaucētu marli vai lina audumu un ielej biezpiena masu. Masu tur zem sloga no 12 līdz 24 stundām vēsā vietā.

    Pirms pasniegšanas pashu uzliek uz apaļa šķīvja un dekorē ar pirmajiem pavasara ziediem vai šokolādi.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!