Pildījumam:
  • 1 glāze plūmju vai ābolu džema,
  • 1 ēd. k. kakao pulvera,
  • 1 tējk. Rīgas melnā balzama (vai ruma).
  • Apviļāšanai:

  • dzērveņu (burkānu) sula,
  • cukurs.
  • Pagatavo mīklu: Uz dēļa izsijātiem miltiem pievieno cukuru, saplucinātu sviestu, ar sāli sakultu olu, vanilīnu, sastrādā un noliek vēsumā. Sagatavoto mīklu izveltnē 3 cm diametra veltnī, sagriež 1-1,5 cm biezās šķēlēs, ar rokām saveļ apaļās bumbiņās un cep vidējā siltumā gaiši brūnas. Izceptiem karstiem cepumiem pamatnē uzmanīgi izgriež vidiņus, atdzisušus pilda ar sagatavotu pildījumu, pa diviem salipina kopā (var abas vai vienu pusi apmērcēt dzērveņu sulā), pēc tam apviļā cukurā. Otru pusi var apmērcēt burkānu sulā, tad cukurā.

    Pildījums: Ābolu vai plūmju džemam pievieno kakao, izgrieztās cepumu drumstalas, balzamu (var arī rumu).

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!