Sastāvdaļas:

  • 200 g pilnpiena biezpiena,
  • 40 g cukura,
  • sāls,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 20 g sviesta,
  • 100 g saldā krējuma (35%),
  • vanilīna cukurs,
  • 20 g šokolādes
  • Pagatavošana:

    Olas dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīna cukuru, pievieno samaltu biezpienu, pusi saldā krējuma, sāli, liek katliņā izkausētā sviestā un maisot uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai (nevāra!). Tad maisot atdzesē, liek veidnē un patur vēsumā 1-2 stundas.

    Pirms pasniegšanas no veidnes izgāž saldēdiena traukā, rotā ar saputotu saldo krējumu un sarīvētu šokolādi.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!