Jautājums: Labdien! Man tika konstatēta bakteriālā vaginoze un izrakstītas zāles Metronidazol. Šodien uztaisīju grūtniecības testu un ieraudzīju tur vienu tumši sarkanu un otru bālu svītriņu. Vai tas var norādīt uz grūtniecību?

Un ja tā ir iestājusies, vai šīs zāles būtu jālieto grūtniecības sākuma stadijā, vai kaut kad vēlāk? Kādas ir iespējamās sekas attiecībā uz grūtniecības norisi un bērniņu, ja ir šī saslimšana?

Paldies par atbildi, jau iepriekš!

P.S. Mana daktere liek man dzert to Metronidazolu... Saka, ka bērnam tas neko nevarot nodarīt, bet labāk esot to izārstēt pašā grūtniecības sākumā, jo vēlāk tas var draudēt ar spontāno abortu vai priekšlaicīgām dzemdībām...

Atbild Dr. Gunta Frīdenberga:

Jūsu grūtniecības tests ir pozitīvs. Grūtniecības sākumā grūtniecības svītriņa var būt pavisam bāla, jo horiogonadotropā hormona koncentrācija ķermeņa šķidrumos (urīnā vai asinīs) ir neliela.

Ja bakteriālo vaginozi konstatē nejauši un sievietei nav nekādu sūdzību, to var neārstēt, bet grūtniecības laikā parasti tomēr rekomendē ārstēšanu, lai izvairītos no tām iespējamām komplikācijām, par kurām teica Jūsu ārsts. Parasti ārstēšanu nozīmē pēc 16. grūtniecības nedēļas un izvēles preparāts ir tas pats Metronidazols. Lai Jums veicas iznēsāt un dzemdēt veselu mazuli!

Dr. Gunta Frīdenberga - privātprakse ginekoloģijā, dzemdniecībā un psihoterapijā. Adrese: Tukums, Elizabetes iela 8, telefons 3125109.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!