Jautājums: Labdien! Ko var darīt, ja ādai zūd pigmentācija? Vizuālais efekts ir tāds, ka uz ādas parādās balti pleķi. Konsultējoties ar dermatologu pirms diviem gadiem, saņēmu atbildi, ka šī slimība nav ārstējama, bet tiek veikti zinātniski pētījumi un regulāras konferences par šīs slimības ārstēšanu.

Vai ir kaut kas mainījies? Jau iepriekš paldies par atbildi!

Atbild "Veselības centra 4" dermatoloģe Linda Kapteine:

Bezpigmenta ādas laukumi jeb vitiligo ir ādas slimība, kas īpaši traucē vasarā, kad veselā āda kļūst brūnāka. Šīs ādas zonas jācenšas sargāt no saules ar augstu saules aizsardzības faktoru saturošu krēmu!

Savukārt ziemā un rudenī par piemērotākajiem un efektīvākajiem uzskata lokāli lietojamus speciālus citostatiskos krēmus, ko kombinē ar fototerapiju speciālās kabīnēs. (To piedāvā Ādas un STS klīniskajā centrā Rīgā, Briāna ielā 2).

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!