Jautājums: Jau pusgadu man uz kājām ir palikušas rētas no alerģijas izraisītajām pumpām apakšstilbos, parasti tās ar laiku nogāja. Kādas ir iespējas likvidēt šīs rētas?

Un manas pēdas ir parasti ir izteikti zilas vai sarkanas, tikai nemainīgā siltumā tās ir normālā ādas krāsā. Kāds varētu būt tā iemesls, un vai tur ir kas līdzams?

Atbild "R&IP medicīniskā aprūpe" neirologs Raimonds Puksts:

Šis jautājums noteikti ir par rētaudiem. Meitenei uz kājām ir palikuši rētaudi. Varētu mēģināt šīs rētas likvidēt ar krioelektrokorēzes aparātu, kas ir Medicīnas Centrā R&IP, kur ir tam paredzēti speciāli līdzekļi, kas darbojas uz rētu likvidāciju.

Atbildot uz otru jautājumu, mana kā neirologa pārliecība ir tāda, ka tas ir saistīts ar distoniskām parādībām, kas ir saistīts ar asinsvadiem – tie nespēj reaģēt uz temperatūras maiņu un paliek stipri sašaurināti. Tādēļ asinis nepieplūst, maina krāsu un arīdzan ir aukstas. Es uzskatu, ka būtu tomēr jāaiziet pie neirologa, jo tas varētu ieteikt līdzekļus, kas uzlabotu asinsriti.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!