Dr. Juris Blumbergs, Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits informē, ka pašlaik tapšanas procesā ir depresijas klubs – nevalstiska organizācija, kurā apvienosies gan cilvēki, kuri cieš no depresijas, gan arī palīdzošie speciālisti (ārsti, psihologi, sociālie darbinieki).

Jautājums:
Šis gan nav intīms jautājums, bet ceru dzirdēt kādu padomu arī par depresijas tēmu. Pēdējā laikā par to daudz tiek runāts, bet atbildi uz savu jautājumu tā arī neesmu atradusi. Lieta tāda, ka man nav visu laiku izteiktas depresijas, bet kopš gadiem 15 man gandrīz vienmēr ir bijis nomākts vai bezcerīgs garastāvoklis, gandrīz 10 gadus ar lielākiem vai mazākiem pārtraukumiem lietoju miegazāles, 4 gadus apmeklēju psihoterapeitu, bet arī tas nepalīdzēja. Mani neapmierina ne attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem, ne darbs, ne es pati. Cilvēki, kas mani pazīst, saka – man tādām izjūtām nav iemesla.

Saprotu, ka daudzas problēmas sakņojas bērnībā un attiecībās ar vecākiem. Visas šīs saistības esmu vairāk vai mazāk priekš sevis noskaidrojusi. Gribētu uzzināt, ko vēl varētu darīt. Varbūt ir kāda psiholoģiskā grupa šādiem cilvēkiem.

Dr. Juris Blumbergs, Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits:

Nemēģināšu attīstīt minējumus par Jūsu depresiju vai depresiju vispār. Tas patiesībā būtu tikai neveikls mēģinājums atkārtot to, ko jau zināt. Četri gadi psihoterapijā vien jau ir apliecinājums tam, ka esat nopietni interesējusies par sevi un strādājusi ar šo problēmu.

Apsveicama ir Jūsu interese par depresijas klubu. Esat pārliecinājusies, ka, izņemot psihoterapeitu vai attiecīgi sagatavotu ārstu, retais no ikdienā sastopamajiem cilvēkiem spēj saprast, kas ir depresija. Bet tas ir tik svarīgi, lai Jūs saprastu, nevis teiktu, ka “tam nav nekāda pamata” un tikai vajag sevi saņemt rokās.

Manā rīcībā ir pavisam svaigas ziņas, ka depresijas klubs patlaban ir tapšanas procesā. To iecerēts izveidot kā nevalstisku organizāciju. Tajā apvienosies gan cilvēki, kuri cieš no depresijas, gan arī palīdzošie speciālisti (ārsti, psihologi, sociālie darbinieki). Saprotams, ka viss būs atkarīgs no personīgās vēlēšanās piedalīties un atsaucību. Tas ir iespējams, ka jau šovasar masu informācijas līdzekļos parādīsies informācija par kluba tapšanu. Tas arī ir viss vai vienīgais, ko varu Jums šajā sakarā pateikt. Visu labu!

Ar cieņu,
Dr. J. Blumbergs


Pārējās aktuālās tēmas meklējiet blakus, Resursu sadaļā "Tēmu arhīvs".

DELFI pateicas par sadarbību Latvijas Ģimenes centra ārstiem. Kādi jautājumi par sievietes vai visas ģimenes veselību Tevi satrauc? Raksti uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv, un mēģināsim rast atbildi kopā. Lai gūtu atbildes uz steidzamiem jautājumiem, lūdzam griezties pie sava ģimenes ārsta vai konsultēties ar LĢC ārstiem personīgi!

Latvijas Ģimenes Centra adrese: Rīga, Kaņiera 10a. Tālruņi reģistratūrā: 7132165 un 7132164.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!