Dabisku un mīļu attiecību vietā tev piedāvā attiecības uz nosacījumiem. Taču “patiesība ir tā, ka cilvēks var būt tikai viņš pats. Ielīst svešā ādā, dziedāt svešu dziesmu, lai pretim saņemtu iecietīgu attieksmi, nav ceļš uz laimi,” saka dr. Juris Blumbergs.

Jautājums:
Man, kā par nelaimi, arī radusies problēma saistībā ar vīriešiem. Man ir 18 gadi, un viņam ir 21 gads. Viņš ir manas draudzenes bijušais, bet, tā kā es par to jau esmu izrunājusies gan ar savu draudzeni, gan ar viņu pašu, tad šis jautājums mani vairs neuztrauc. Bet ir kāda cita problēma. Kad es ar viņu iepazinos, tad viņš mani visur kur aicināja, pēc iespējas biežāk centās mani satikt, bet tas ilga tikai vienu mēnesi. Pēc tam, nevēloties viņu zaudēt, es pati sāku sūtīt viņam daudz mīļas īsziņas uz mob. telefonu un bieži zvanīju. Tā kā viņš bieži strādā, tad es arī bieži braucu uz viņa darbu (viņš strādā kādā kafejnīcā).

Bet, kad tā bija pagājuši vēl divi mēneši, viņš pateica, ka es esmu viņu izvēlējusies un tagad viņš baidās par to, vai viņš grib attiecības ar mani. Ļāvu viņam padomāt un uz kādu laiku liku mierā viņu. Pagāja tikai nedēļa, un viņš man paziņoja, ka vēlas attiecības ar mani, bet tikai tad, ja es mainīšos (kļūšu daudz jautrāka, prasīgāka, runīgāka utt.). Es piekritu, bet pagaidām nejūtu nekādas pārmaiņas un man atkal jābūt tai, kas interesējās par viņu nevis otrādi. Ko lai es daru? Vai bija vērts ar viņu atkal saieties? Vai es vēl varētu cerēt uz kādām pārmaiņām? (Kopā mēs esam trīs ar pus mēnešus.)

Dr. Juris Blumbergs, Latvijas Ģimenes Centra psihoterapeits:

Man žēl, bet šķiet, ka Jūs gribat atdzīvināt/atgūt to, kas jau beidzies – drauga simpātijas un interesi. Tas viss bija, bet izzuda jau mēnesi pēc jūsu iepazīšanās. Dabisku un mīļu attiecību vietā viņš tagad piedāvā attiecības uz nosacījumiem. Proti, Jums ir jāmainās, jākļūst citādai vai citai. Bet patiesība ir tā, ka cilvēks var būt tikai viņš pats. Ielīst svešā ādā, dziedāt svešu dziesmu, lai pretim saņemtu iecietīgu attieksmi, nav ceļš uz laimi. Bet Jūs jau nesaņemat arī to.

Ja kāds Jūs nepieņem vai novēršas, tad tas nav apliecinājums Jūsu nevērtībai, bet gan tam, ka neesat sastapusi īsto, atbilstošo cilvēku. Nedomāju, ka bija vērts šīs attiecības atjaunot. Nedzīvojiet pašradītu ilūziju pasaulē un nemeklējiet vērtības tajā vietā, kur to nav.


Ar cieņu,

Dr. J. Blumbergs

DELFI pateicas par sadarbību Latvijas Ģimenes centra ārstiem. Kādi jautājumi par sievietes vai visas ģimenes veselību Tevi satrauc? Raksti uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv, un mēģināsim rast atbildi kopā. Lai gūtu atbildes uz steidzamiem jautājumiem, lūdzam griezties pie sava ģimenes ārsta vai konsultēties ar LĢC ārstiem personīgi!

Latvijas Ģimenes Centra adrese: Rīga, Kaņiera 10a. Tālruņi reģistratūrā: 7132165 un 7132164.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!