Jautājums: Šā gada martā uz vēdera parādījās sarkans plankumiņš. Ārsta noteiktā diagnoze – sārtā ēde. Lietoju Zirtex tabletes un smērēju aptiekā pagatavotu šķidrumu, kā arī ievēroju diētu un uzmanīgi mazgājos. Plankumi vairojās.

Pēc otrās vizītes pie ārsta man atkārtoti parakstīja to pašu, bet nepalīdz. Nu plankumi ir pa visu vēderu un arī uz sejas. Ko darīt? Paldies.

Atbild skaistuma klīnikas “4.dimensija” dermatoloģe Sandra Vizule:

Domāju, ka Jūsu gadījumā ir nepieciešama diagnozes precizēšana. Noteikti vajadzētu veikt ādas biopsiju. Tā ir samērā vienkārša – no problemātiskā ādas rajona tiek paņemta virspusēja ādas prove un mikroskopiski izmeklēta.

Šādā veidā iespējams precizēt diagnozi un konstatēt sēnīšu mikrofloras izraisītu saslimšanu, demodekozi – putekļu ērcītes izraisītu dermatītu, streptodermiju vai stafilodermiju. Tālākā ārstēšana var notikt mērķtiecīgāk, ņemot vērā mikroskopijas rezultātus. Ja ārstēšanās process ieilgst, būtu vēlama imunologa konsultācija.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!