Nagu izskats var šo to pastāstīt par cilvēka veselību, ja vien tu iemācies saprast nagu valodu. Piemēram, nagi, kas aug ar izliekumu uz augšu (atgādina karotes formu), var liecināt par dzelzs trūkumu organismā.
Viens no iemesliem, kādēļ naga augšējā trešdaļā redzams mazs balts punktiņš, varētu būt naga ievainojums pirms četriem mēnešiem vai nedaudz agrāk. Ievainojuma datumu iespējams noteikt pēc tā, ka naga izaugums, kas sācies naga pamatnē, pirksta augšdaļu sasniedz apmēram 6 mēnešu laikā.

Dermatologi iesaka pievērst uzmanību saviem nagiem, lai savlaicīgi pamanītu veselības problēmas. Ja redzi ko neparastu, tas ir brīdinājuma signāls, ka nepieciešams veikt veselības pārbaudi pie ārsta.

Naga problēma - Iespējamie problēmas cēloņi

Mazi balti punktiņi – Ievainojums pie naga pamatnes, cinka trūkums.
Sevišķi lieli naga pusmēnestiņi pie naga pamatnes, vai to trūkums – Vairogdziedzera darbības problēmas – vai nu pārāk aktīva vai pārāk neaktīva šī orgāna darbība.
Vertikālas līnijas vai rievas – Iedzimts defekts (pie kam līnijas kļūst izteiktākas novecojot), barības vielu trūkums, vairogdziedzera slimības.
Horizontālas līnijas vai rievas – Nevērīgs manikīrs, nepietiekams uzturs, nesena slimība vai operācija.
Ieliekta (karotei līdzīga) forma – Dzelzs trūkums, vairogdziedzera slimības.
Ļoti apaļa, vālei līdzīga forma – Iedzimta sirds slimība, plaušu slimība.
Trauslums – Bieža saskare ar ūdeni vai mazgāšanas līdzekļiem, sausums (dehidrācija), A vitamīna vai silīcija dioksīda trūkums.
Dzeltena krāsa – Diabēts, plaušu slimība, psoriāze, sēnīšu infekcija, pārāk bieža nagu lakas lietošana.
Sarkana vai tumši rozā nokrāsa – Sirdsdarbības traucējumi.
Blāvums – Anēmija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!