Sastāvs 3 porcijām: 10 g sviesta; ½ kārbas tunča konservu; pipari, sāls; 1 ēd.k. pētersīļu; 3 olas. Speciāls olu vārāmais trauciņš egg-coddler.

Pagatavošana:

Olu vārāmie trauciņi egg-coddler radušies Anglijā. Tie ir mazi stikla vai porcelāna trauciņi ar skrūvējamu vāciņu. Vispirms tukšus egg-coddler trauciņus ieliek mazā katlā, ko piepilda ar ūdeni tā, lai tas sniedzas līdz apmēram 1 cm zem trauciņa malas. Tad olu trauciņus izņem atkal ārā un ūdeni uzvāra.

Egg-coddler pirms piepildīšanas ieziež ar sviestu. To vislabāk izdarīt, ieliekot trauciņu uz brīdi karstā ūdenī, iepilda tajā sviestu un pēc uzkarsēšanas to izsmērē. Tad egg-coddler atkal izņem no ūdens.

Trauciņos iepilda tunci, ieber nedaudz sāli un piparus. Tunci apkaisa ar svaigi kapātiem pētersīļiem un pievieno jēlas olas. Trauciņiem uzskrūvē vāciņus un ieliek tos vārošā ūdens peldē. Atkarībā no olu izmēra gatavošanas laiks ir 12 līdz 15 minūtes (olas baltumam jābūt stingram).

Olas pasniedz egg-coddler trauciņos un tās var ēst tieši no trauciņa ar mazu karotīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!