Sastāvs 20 porcijām: 20 g burkānu; 2 citroni; 2 āboli; 3 olu dzeltenumi; 100 g cukura; 1 paciņa vaniļas cukura; ½ tējk. kanēļa; 100 g mandeļu skaidiņu; 100 g miltu; ½ paciņa cepamā pulvera; 3 olu baltumi; sāls; 50 g cukura; 100 g aprikožu ievārījuma.

Pagatavošana:

Lieldienu mafinus vislabāk cept papīra formītēs vai arī viegli ietaukotās metāla formītēs. Burkānus nomizo, smalki sarīvē un ieber bļodā. Citronus izspiež un mazliet sulas pievieno burkāniem.

Nomizo divus mazus ābolus, sadala četrās daļās, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos.

Olu dzeltenumus un baltumus ievieto atsevišķos traukos. Olu dzeltenumus sajauc ar 4 ēd. k. citronu sulas, 100 g cukura, vaniļas cukuru un kanēli. Burkānu masai pievieno mandeļu skaidiņas un cepamo pulveri.

Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri pievieno burkānu masai.

Olas baltumus ar šķipsniņu sāls un 50 g cukura sakuļ stingrā masā un iejauc burkānu masā.

Katrā mafina formītē ieliek krietnu ēd. k. gatavās mīklas. Lieldienu mafiniem pa virsu liek ābolu gabaliņus.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°. Mafinus cep uz vidējās restītes apmēram 25 minūtes. Aprikožu ievārījumu samaisa un, sajaucot ar 2 ēd.k. citrona sulas, mazliet uzkarsē. Siltos Lieldienu mafinus apziež ar aprikožu ievārījumu un ieliek vēl uz 5 minūtēm karstajā cepeškrāsnī.

Lieldienu mafiniem ļauj mazliet atdzist formītēs. Ja ir vēlme, Lieldienu mafinus var vēl apkaisīt ar svaigi sarīvētiem burkāniem vai pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!