Jautājums: Labdien, Nora! Saki, lūdzu, ko es varu darīt (kamēr man nav vēl 2. pakāpe reiki), lai attīrītu enerģētiski telpu? Man ir aizdomas, ka mājās, bērnu istabā kaut kas nav tā, kā vajadzētu būt. Pēc manas vīramātes nāves (viņa gan nomira citur un nekad pie mums nav dzīvojusi, pat bērnus viņa ir redzējusi tikai dažas reizes) mazais puika (2,5 g.) vispār atsakās gulēt tajā istabā, ar retiem izņēmumiem.

Viņš visu laiku rāda uz tukšu telpu ar rociņu un man ir tāda sajūta, ka viņš telpā redz vēl kādu. Lielākais puika (4 g.) guļ mierīgi, bet arī tikai, tad, ja ir kopā ar brāli. Viens pats - nē. Īsti trakumi sākas parasti uz pilnmēness laiku. Puika raud, trīcošām rokām, nelabā balsī. Arī tad, kad es guļu kopā ar viņiem tajā istabā, mazais burtiski guļ man virsū, cieši spiežas klāt. Vakardien mazais atteicās vispār gulēt bērnistabā.

Mēģināju viņam taisīt reiki, viņš mani grūž prom. Arī, kad aizmigušam mēģinu uzlikt rokas, viņš mostas augšā un grūž rokas nost. Viņam ir temperatūra (pēkšņi ne no kā, nekur nav bijis, nekur nav saaukstējies). Man pašai ir iekšēja sajūta, ka kaut kas nav tā kā vajag ar to istabu. Māja nekad nav iesvētīta, vienmēr, līdz šim bija viss ok. Bērni gulēja samērā mierīgi. Ko es varētu darīt lietas labā?

Būšu pateicīga par padomu.

Atbild psiholoģe Nora Kalnmale, Starptautiskā Reiki centra direktore (pieteikšanās uz vizīti Rīgā notiek pa tel. 26115531 vai e-pastu: saulestemplis@inbox.lv):

Sveika!

Runājot par bērnu spēju redzēt neredzamo, mēs zinām, ka katra garīgā skola runā par Dievu, ka pastāv vairākas pasaules, ne tikai tā, kuru redzam ikdienā ar fiziskajām acīm, par to runā arī pasaules vecākā reliģija hinduisms. Bērniem ir no dabas dota spēja redzēt paralēlās pasaules, bet šīs spējas viņiem parasti aizveras līdz septiņu gadu vecumam, ir kam šīs spējas izdodas saglabāt visas dzīves garumā, tādus cilvēkus mēs parasti saucam par gaišreģiem, pareģiem, neko par mums nezinot, viņi var pastāstīt tik daudz par mūsu pagātnes notikumiem, pat par tādiem, kurus nezina neviens cits, kā tikai mēs, esam turējuši klusībā un zināmu iemeslu pēc slēpuši, bet te pēkšņi mums visu izstāsta, un vēl pastāsta par nākotnes notikumiem un tas tiešām piepildās.

Dzīve no vienas puses nav tik vienkārša, kā pirmajā mirklī var šķist. Šī spēja ir dota no dabas, bet nezinoši vecāki neņem vērā to, ko bērni redz, norāda un stāsta, bērni saņem nemitīgu noliegumu, viņi tiek pārliecināti, ka tās ir viņu fantāzijas un izgudrojumi. Bet, ja atcerēsimies, ka psiholoģijas tēvs Freids pirmajiem dzīves gadiem piešķīra lielu lomu, viņš uzskatīja, ka 4-5 gadu vecumā bērnam izveidojas superego, spēja veidot iekšējo monologu un cenzūru. Tad labs jautājums, kā bērns, kuram tikai 4-5 dzīves gados izveidojas superego un cenzūra, var izfantazēt sarežģītas fantāzijas un nostāstus, kas norisinās viņa istabā bez ierastajām lietām. Taviem bērniem nav zudusi spēja just un redzēt neredzamo, bet nemitīgo vecāku noliegumu rezultātā šī spēja lielākoties cilvēkā izzūd.

Kā mēs zinām, saskaņā ar hinduismu, cilvēka gars ir nemirstīgs, tas dzīvo vairākas dzīves, bet ja dzīves laikā ir palikušas neatrisinātas problēmas ar palicējiem, tad tas nedod cilvēkiem mieru. Nav obligāti kādam jānomirst tajā mājā vai telpā, lai sajustu viņu iedarbību un klātbūtni. Pilnmēness ir laiks, kad aktivizējas gari, spoki, dažādas paranormālas parādības.

Kālab tieši vīramāte ir apsēdusi istabu, kur atrodas bērni? Tas nozīmē, ka viņai saistībā ar mazbērniem ir palikuši neatrisināti jautājumi, tie ir saistīti ar viņiem, kā arī ar Jums. Iespējams, ka Jums pastāvēja ar viņu slēpts vai pat acīmredzams konflikts, jo sakāt, ka viņa bērnus redzējusi tikai dažas reizes.

Tas, ka cilvēks ir miris, nav šķērslis atrisināt ar viņu problēmas, jo gars ir mūžīgs. Jums ir jāatrod klusa un mierīga vieta, jāaizdedzina balta svece, jāaizver acis un jāiztēlojas pļava, kurā atrodaties, un jāpiesauc vīramāte trīsreiz vārdā un uzvārdā. Drīzi vien viņas tēls nāks. Pļava simbolizē vietu, kur satiekas šī un paralēlā pasaule. Nostājieties viena otrai pretī, pavērojiet viņas attieksmi pret Jums, esiet atvērta un silta. Būtiski ir izrunāties par to, kas viņai palicis nepateikts dzīvai esot, un izstāstīt, kas arī Jums sakrājies tajā sakarā uz sirds. Ja neizdodas ar pirmo reizi veiksmīga tikšanās, atkārtojiet; galvenais ir nebaidīties.

Nākamais etaps ir mājas attīrīšana. Vispirms sakārtojiet to fiziskajā plānā, pēc tam enerģētiskajā. Ar aizdegtu smaržkociņu, atcerieties pirmās pakāpes harmonijas sakrālo simbolu, zīmējiet to katrā kaktā pa reizei, sākot no parādes durvīm, tad pa ceļam visas telpas pulksteņa rādītāja virzienā. Bet problemātisko telpu trīs reizes izstaigājiet pulksteņa rādītāja virzienā, zīmējot simbolu. Kad darbs ar simbolu pabeigts, ņemiet talkā zvanu un spēcīgi izskandiniet māju. Kad tas darīts, tajā istabā vairākas reizes dziediet skaļi mantru OM, tas palīdz atjaunot harmoniju.

Tajā dienā, kad attīrīsiet māju, divpadsmitos naktī aizdedziniet sarkanu sveci un atstājiet to iedegtu līdz sešiem naktī, tikai parūpējieties par ugunsdrošību. Uguns liesma uzlādēs ar jaunu enerģiju un atgriezīs pozitīvo spēku telpā.

Noteikti iesaku neatlikt Reiki 2. pakāpes apgūšanu, jo tieši tajā māca, kā pagatavot svēto ūdeni telpu iesvētīšanai, ūdens kļūst tik spēcīgs, ka tumsas spēki nespēj stāties pretī tā spēcīgajai iedarbībai. Reiki 2. pakāpē tiek mācītas daudzas jaunas efektīvas metodes, kā vēl spēcīgāk cīnīties ar šāda veida problēmām.

Ar cieņu,

Nora Kalnmale

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!