Foto: Sakurawhite.lv

Jautājums: Man ir viens jautājums manikīra meistarei: kā ir ar pieaudzētiem nagiem grūtniecēm? Vai vispār drīkst likt un vai tas nekaitēs mazajam? Vai varbūt tomēr vajadzētu pagaidīt, līdz mazais piedzimst? Paldies jau iepriekš.

Atbild manikīra studijas „SakuraWhite" meistare Baiba Strazdiņa:

Pieaudzēti nagi neietekmē grūtniecību. Materiālos, kurus izmanto, lai pieaudzētu nagus nav tāda sastāva, kas varētu ietekmēt grūtniecību, pieaudzējot nagus, neizmanto tik ķīmiskas vielas, lai tās iekļūtu asinīs. Bieži grūtniecības periodā sievietēm ir pastiprināti jutīga nagu gultne.

Pēc grūtniecības mākslīgos nagus var likt, bet ja sievietes izvēlas pieaudzēt nagus, labāk nagus likt īsākus, tuvu dabīgajam garumam, lai samazinātu risku saskrāpēt mazuli. Pēc grūtniecības sievietes nagi kļūst trauslāki, jo zīdīšanas laikā bērns atņem daudz vitamīnu. Lielākoties grūtniecēm mākslīgie nagi turas ļoti labi.

Iespējams tieši tāpēc jāizmanto akrila vai gēla nagu pieaudzēšana, lai nagi šajā laikā būtu spēcīgāki, tiek vairāk aizsargāti un lieliski izskatās.

Ja vēlies uzdot jautājumu manikīra speciālistei, raksti uz sieviete@delfi.lv, un atbildi saņemsi „Delfi Sievietēm" sadaļā „Ekspertu padomi > Skaistumkopšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!